Välkommen!
Obbola IK är en flersektionsförening med sektionerna:
  • Cykel
  • Fotboll
  • Innebandy
  • Skidor

Obbola IKs värdegrund är:
  • Glädje
  • Gemenskap
  • Respekt
  • Utveckling
Engagerade personer sökes
2018-02-19 13:22

Hjälp!

Skulle vi kunna få stjäla er uppmärksamhet några minuter? Kanske är just ni de som kan hjälpa oss lösa några problem vi brottas med?

Obbola IK driver sedan många år tillbaka en värdefull och uppskattad idrottsverksamhet här i Obbola. Flertalet idrotter ryms under vårt tak både sommar som vinter. Vi har en rad fina anläggningar vi disponerar och föreningen fyller en socialt viktig funktion i samhället. Få föreningar, i vår storlek, kan stoltsera med ett sånt brett spann aktiviteter som vi kan, med sektioner inom cykel, fotboll, gymnastik, innebandy och skidor. Det är fantastiskt för oss i styrelsen att se alla tränare, ledare och aktiva som dagligen svettas, skrattar, kämpar och representerar föreningens färger på ett sånt utmärkt sätt.

Hemligheten bakom vår fina verksamhet stavas ideellt arbete och brinnande engagemang från våra ledare. Det är själva grunden för en lyckad föreningsverksamhet. Utan engagerade föräldrar ingen förening. Roller som tränare, lagledare, lagföräldrar, medlemmar i sektionsstyrelsen, sponsorgrupp och styrelse är alla viktiga delar för att kunna erbjuda den verksamhet vi idag har.

Efter många år med en positiv känsla ser det dock nu ut att bli lite mer osäkert de kommande åren. Det finns många ledare som sitter på flera olika funktioner och ställer upp för klubben 110% men det håller inte i längden. Det behövs mer kraft, ny kraft in i föreningen och främst är det ett antal funktioner som är viktiga för styrningen och den ekonomiska tryggheten som måste fyllas, nämligen;
- Sektionsordförande fotboll
- Medlemmar till sponsorgrupp, minst 3 st
- Styrelsesuppleant, 2 st
- Valberedning, minst 3 st

Vi behöver vara fler som hjälps åt i föreningen om vi vill att våra barn ska kunna ha den idrottsliga närheten till dagens alla aktiviteter. Förutom poster i styrelsen behöver vi verkligen få till stånd en fungerande sponsorgrupp. En mycket viktig pusselbit i att få ekonomin i balans. Genom sponsorgruppens arbete har vi länge klarat oss ifrån att tex höja våra medlems- och aktivitetsavgifter (vilka är bland de lägsta i kommunen) och vi har ej heller behövt driva försäljning av diverse (lotter, kakor, strumpor) från huvudföreningens håll för att finansiera verksamheten.

Men det kan bli förändringar kring detta framöver. Blir vi inte fler som engagerar oss, eller hittar personer till de poster vi behöver så kommer vi varken fysiskt eller ekonomiskt klara av att erbjuda det vi allra flesta idag tar för givet. Redan nu i vår försvinner gymnastiken över till Holmsundsgymnasterna. Inte på grund av ekonomi utan i brist på engagerade ledare och föräldrar. Vi hoppas kunna behålla den övriga verksamheten i egen regi, men vi behöver isåfall bli fler, vi behöver hjälp!

Hjälp oss att fortsätta ge våra barn det bästa vi kan!

/Styrelsen
Obbola IK

Futsal - Öppen träning
2018-01-25 19:30
Öppen träning för alla, både pojkar och flickor.

Födda 2007 och senare
Fredagar 18 - 19

Födda 2006 och tidigare
Lördagar 9 - 10
Ordförande och ledamöter till OIK´s styrelse
2018-01-22 13:31

Inför årsmötet den 21/2 februari söker Obbola IK ny ordförande, suppleanter och eventuellt kassör till styrelsen.
Efter 8 år som ordförande har Anders Hjalmarsson nu aviserat sin avgång och vi söker därför hans efterträdare. Vi söker också ett par suppleanter och eventuellt ny kassör. Om ni känner för eller känner till någon som kan och vill bidra till styrelsearbetet i vår fina förening är vi tacksamma om ni hör av er till valberedningen genom Peter Sjögren, 070-3047275, till nuvarande ordförande Anders Hjalmarsson, 070-5563905, eller övriga styrelsen.

Valberedningen och styrelsen för Obbola IK

Utveckling Dam
OIK pokal i Storvreta
2018-01-10 21:51, Utveckling Dam
Utvecklingslaget spelade i Storvreta cup i mellandagarna. Efter att ha hamnat i den kanske tuffaste gruppen av alla så avslutade man gruppspelet utan seger.
I B slutspelet så repade man sig och tog en skalp genom att slå Sköndal med 4-3. Sköndal som ifjol gick till A-final i F00 klassen och då slog ut OIK i A kvarten.
I semin vann man på straffar där målvakten Emma Rolén blev matchhjälte genom att spika igen och ta alla 5 straffar samtidigt som OIK satte en av sina straffar.
I finalen fick man till sist ge sig mot ett starkt Bele Barkarby som då vann med siffrorna 6-0.
Förvånad blev lagkapten Ellen Nyström då hon så som segrarna fick lyfta en pokal efter matchen.
Grattis tjejer till en kanoncup!!!
Utveckling Dam
SM brons till Obbola
2018-01-10 21:36, Utveckling Dam
Vi vill gratulera Sanna Vännström till SM bronset i SDF SM F16 förra helgen. Sanna har ända till i våras spelat i Obbola IK och nu spelar hon i IBF Dalen men vi ser det ändå som att bronset gick till OIK såklart.
Grattis Sanna!!
Nyheter från vår verksamhet