Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fin-fint på Obbola Challenge
2019-07-03 11:24
En mycket lyckad helg tillända med ett helt gäng placerade teamåkare och vinst av Maria som kronan på verket i teamets hemmatävling Obbola Challenge MTB. Där stod också Henrik Enberg för en andra plats och Henrik Blom för en fin tredjeplats i herrtävlingen medan Team CKCK/SAIK-cyklisten Johannes Sikström var starkast för dagen och fick ställa sig högst upp. Avgörandet kom de sista 500 m efter en hård fajt i princip hela loppet.
Bilder från Obbola Challenge 2019
2019-06-30 09:43
Massor av bilder från bårde barnlopp och långa loppen hittas nu i bildgalleriet här på hemsidan.

Resultat Obbola Challenge 2019
2019-06-29 22:12
Nu finns resultatlistor uppe på webben. 
Dubbelt på pallen i norr!
2019-06-12 10:24
Men så ja! Äntligen gick det vägen. Äntligen fick Blom kliva högst upp på ett stort norrlandsrace och äntligen fick Viktor visa sin styrka. Väldigt kul, härligt och sjukt välförtjänt. Och herr Blom är han månne i sitt livs form? Mycket talar för det. Samtidigt krigade Tomas på i Dalarna och landade en fin-fin placering på Swe Cup/NM. 
Obbola Challenge 2019
2019-05-27 14:36

Kom och anta utmaningen! 

I år seedningsgrundande för Cykelvasan, en förlängd bana och ett rejält mycket fetare prisbord!


Obbola Challenge är ett XC-lopp för både tävlingscyklister och motionärer. Banan, en långloppsbana med karaktär av XCO, körs i en, två eller tre olika loopar, är riktigt utmanande och går i skogsterräng på Obbolaön i Umeås skärgård. Vi erbjuder även ett LILLA OC för 3-11 åringar.

2019 är åttonde årgången av loppet. Lördagen den 29 juni, veckan efter midsommar, smäller det! Välkommen till Obbola Challenge.


TÄVLINGSBANAN

Tävlingsbanan som körs i en (singelloopen ca 12 km), två (dubbelloopen ca 34 km) eller tre (OC långa ca 51 km) helt olika loopar och får betraktas som en riktig utmaning. Alla loopar startar och slutar vid start/målområdet på SCA Arena. Tävlingsbanan utgörs till stor del av vår permanenta slinga med namn Obbola Challenge och finns väl utmarkerad både på kartor och med ledskyltar.


Anmälan till Obbola Challenge görs här: https://simplesignup.se/event/147707

Anmälningsavgiften till Obbola Challenge är 300 kr för motionsklass (Obbola Challenge långa, Dubbelloopen, Singelloopen) och 350 för tävlingsklass Obbola Challenge tom 25/6. Därefter 100 kr i efteranmälansavgift för alla klasser. Betalning direkt i samband med anmälan.

 

Som medlem i Obbola IK betalar du halva startavgiften. 
I och med anmälan har Du godkänt att ditt namn publiceras på Internet.


Mer om Obbola Challenge 2019 hittas här www.obbolaik.se/sida/?ID=167742

Cykeldags på SCA Arena!
2019-05-02 16:14
Äntligen! Välkomna till ett framtinat SCA Arena! Hela arenan är nu snöfri. Dessutom är Hi5 XC trail cykelbar! Korta Hi5 är helt torr medan det på långa finns några snöpartier kvar. Men i de har vi skottat, så det är inga problem att cykla på snöskorpan några meter. Övriga stigar/leder behöver nog en vecka till. Ut å hoja med er! 👊💥😎
Barn- och ungdomscykling 2019
2019-04-29 19:52
Då har det blivit dags att tänka lite cykel, äntligen!
Vi startar igång säsongen tisdagen den 14 maj och avslutar den 10 september. Tiden är kl 18.00 och platsen SCA Arena i Obbola. Vi kommer att ha ett uppehåll med träningarna under vecka 28 - 31. 

Nytt för i år är att man anmäler sitt barn i förväg på hemsidan http://www.obbolaik.se/newMember/Default.asp?ID=158888
och väljer vilken grupp som barnet/ungdomen ska vara med i. Vi har begränsat antal platser så anmäl gärna era barn så snart det går.

Gå gärna igenom barnens cyklar så dom är redo att cykla på.
Mvh Ledarna
Det händer grejer!
2018-06-08 08:14

Det har under våren varit lite si och så med skyltningen längs våra leder. Vi ber om ursäkt för det men vi har medvetet försummat detta. Men anledningen hoppas vi ska bli uppskattad. Det påbörjas nu (med start idag tors 7/6) en helt ny uppmarkering och skyltning av gamla och nya leder. Totalt skyltas 13 leder upp, med olika svårighetsgrader och längder. Ett stort jobb som kommer ta någon vecka i anspråk. Så tillsvidare ber vi om överseende med att det kan halta lite. Men i takt med att leder blir klara öppnas de upp.

 

Vi tror det kommer bli kalas!Barn och ungdomscykling 2018
2018-04-21 10:25
Hej alla.
Här kommer lite info om säsongens barn och ungdomscykling.
Vi kommer att starta säsongen tisdagen den 29 maj klockan 18,00 på SCA Arena.
Vi kommer att ta ett uppehåll med träningarna vecka 28 till och med vecka 31.
Säsongens sista träning blir tisdagen den 11 september och vi kommer att köra posttrampet tävlingen som avslutning den 16 september. Vi kommer även i år att köra lilla OC den 30 juni. Vi skulle uppskatta om ni går igenom era barns cyklar innan så att växlar, bromsar fungerar, kolla även upp så att kedjor är spända.
Medlemsavgiften kommer att skickas ut till alla som var medlemmar i fjol inom kort, ska man inte fortsätta eller har frågor kan ni kontakta Daniel Öhman som är barn och ungdomsansvarig.
Välkomna ledarna.
Racepremiär, Andalucia Bike Race!
2018-02-27 10:07

Idag (söndag), 25/2, går starten för Andalucia Bike Race i spanien. Teamets två Henrikar, (Blom och Enberg) ska ta sig an den spanska MTB-utmaningen som körs i sex stycken dagsetapper sön-fre, ett riktigt kraftprov alltså.


Medan Blom haft en relativt bra uppladdning är det väl precis tvärt om med Enberg som fajtats med hög feber under ett antal dagar innan avresan. Planen är därför att Blom satsar från start medan Enberg tar det lugnt i början hoppas att hans krafter återvänder längre fram under racet. Hur som helst känns det superspännande och kul att ha teamet representerat på internationella arenan. Kört hårt grabbar!


Det går att följa racet genom live timing samt live tracking på länken http://www.andaluciabikerace.com/en/resultados-by-oakley


Henrik Blom har nummerlapp 107, startar som nr 2 i Elite kl 13:41:20 och Henrik Enberg har nummerlapp 104 och startar 14:01:40.

Medlemsfest
2017-09-26 12:31
Hej alla cykelvänner!

Nu är det dax att samla ihop alla OIK:are (för 1:a gången!) och fira säsongens alla härliga och tokiga cykelminnen under lite festligare former!

Game plan:
Vi mättar våra magar med god mat och dryck, applåderar bland annat årets klubbmästare med prisutdelning och fortsätter sedan glädja själen med en riktigt trevlig kväll tillsammans tills det känns lämpligt att runda av för denna gång.


När? Lördagen den 14 oktober 2017.

Starten går kl. 18.00 med mingel och välkomstdrink.
ca kl. 19.00 vi tar för oss av buffén och sätter oss till bords....
Mellan huvudrätten och efterrätten hålls prisutdelning.
Till mål tar vi oss tillslut, ingen stress, bara glädje!


Var? Klubbstugan i Segelbåtshamnen i Obbola, Bredviken 3.


Hur? Anmälan görs senast 8/10 i detta event samt betala kuvertavgift 200kr/person till Swisch nr. 123 336 05 67, Namn i meddelande!
Saknar du Swisch? Bankgiro nr. 872-5145, Namn i meddelande!

I kuvertavgiften ingår fördrink, mat med en valfri dryck, kaffe/te och efterrätt samt snacks under kvällen.

Allergier/special kost mailas till c.gothnell@icloud.com senast 8/10.

Öl/vin/alkoholfitt finns till självkostnadspris, swisch eller kontant

Klädsel? Ja.

Musik? Önska låtar! Kommentera här i eventet så skapar vi en spellista av era önskemål.

Notera! Endast medlemmar över 18 år, alkoholförsäljning kräver slutet sällskap.

Nu kör vi. Varmt välkomna!

”Paaarty, party" :)


Och alla som bor lite mer långväga ifrån Metropolen Obbola. Tveka ej. Det finns gissningsvis nån bil som går, bussar trafikerar fram till ganska sent, taxibilar hittar också. Dessutom finns det säkerligen ett gäng sängplatser hemma hos några trevliga OIKare på ön. Hojta till om ett sovplatsintresse finns.
Nyheter från våra grupper
SCA Arena, 08/06 08:20 
Nyheter från föreningen